Informatie

Voor de allerkleinste, maar uiteraard ook de peuters, is geborgenheid denk ik wel het belangrijkste. Ik probeer er met veel liefde voor te zorgen dat ze zich geborgen voelen en daardoor vertrouwd voelen zodat ze heerlijk kunnen spelen en ontdekken. De kinderen mogen het voelen als een 2e huis, ik heb mijn doel bereikt als kinderen hier zichzelf zijn en het naar hun zin hebben.

Door de liefde en zorgzaamheid te geven aan een kind, geeft dat een veilig basis. Het kind voelt zich geliefd en krijgt zelfvertrouwen. Dat maakt het nog makkelijker om heerlijk ontspannen te kunnen spelen en dus te ontwikkelen. Zorgzame opvang is er met veel liefde bij Dagster.

Als er liefde is, geborgenheid en altijd één vast gezicht, dan komt er vertrouwen. Dat maakt het fijn voor een kindje om te komen en zich te ontwikkelen. Maar ook om zichzelf te kunnen en mogen zijn. Heerlijk ontspannen spelen en leren op eigen tempo.
Thuis

Openingstijden

Gastouderopvang Dagster is open op de volgende dagen:

Maandag: 8.00 uur – 17.30 uur.
Dinsdag: 8.00 uur – 17.30 uur.
Woensdag: Gesloten.
Donderdag: 8.00 uur – 17.30 uur.
Vrijdag: 8.00 uur – 17.30 uur.

Afwijkende tijden zijn bespreekbaar.

Tarieven

Gastouderopvang Dagster hanteert 1 contract.
Een vast contract met vaste dagen van minimaal 8 uur per (gereserveerde) dag.
Het uurtarief in 2022 voor het vaste contract is €6,25

In het uurtarief zit alle voeding, maar geen flesvoeding. Luiers zitten bij het uurtarief vanaf maat 3 tm 5. Bij dit uurtarief zit fruit+water/sap , boterham+gewone melk en een tussendoortje inbegrepen. Mochten kinderen in de ochtend nog moeten ontbijten, dient u dit zelf mee te geven. Indien er dieetvoeding of allergieën zijn, dient u zelf eten mee te geven.

Aantal kinderen en leeftijd

Ik bied opvang aan kinderen van ongeveer 6 maanden (voorkeur, eerder is ook mogelijk) tot 4 jaar.
Bso wordt op dit moment niet geboden.
Als gastouder mag er maximaal aan 6 kinderen opvang worden geboden van 0 tot 12 jaar. Daarbij worden de eigen kinderen in mee gerekend. Omdat mijn oudste al op school zit, is hij het 6e kindje. Er wordt opvang geboden aan maximaal 4 kinderen, daarbij komt mijn eigen jongste zoontje (van mei 2018). Daarnaast is mijn oudste zoon (van 2014) alleen na schooltijd aanwezig. Overdag zijn er daardoor maximaal 4 a 5 kinderen aanwezig. Vanaf mei 2022 gaat mijn jongste ook naar school en zijn er onder schooltijd extra mogelijkheden om een dagje extra opvang aan te vragen of te ruilen.

Ritme

Bij gastouderopvang dagster gaan de kinderen mee in het ritme van mijn gezin, dus mijn kinderen soms naar school brengen, ophalen, mee boodschappen doen of soms als het echt moet naar de dokter. Ik zorg uiteraard voor een ritme wat zo veel mogelijk rust en regelmaat bied. En bij babys hou ik rekening met slaapjes, maar over het algemeen draaien ze dus mee in mijn dagelijkse ritme. Ze mogen het hier voelen als een 2e thuis. Geen verplichte knutselwerkjes, lekker spelen met hetgeen wat je fijn vind.

Slapen

Slapen is erg belangrijk en daarom is er bij gastouderopvang Dagster gekozen om de kinderen apart te laten slapen. Ieder kindje slaapt in een ‘eigen’ kamertje en heeft een eigen bedje. Mocht het door omstandigheden nodig zijn om kinderen samen te laten slapen, proberen we dat vanaf 2 jaar.

Thema's

Er worden spelenderwijs allerlei thema’s aan de kinderen geleerd door bijvoorbeeld knutselwerkjes, boekjes of spelmateriaal. bijv: Tijdens de herfst zullen we naar het bos gaan, blaadjes zoeken of bomen knutselen. Met Pasen kunnen we een boekje lezen over het paasfeest en schaapjes plakken met watten. Zo leren kinderen spelenderwijs toch de seizoenen, feestdagen of doen ze belangrijke basiskennis op.

Gastouderbureau's