Reaven & Caelan

Dagindeling

Er wordt ingespeeld op de behoefte van elk kind.

Als het een dagje mooi weer is zullen we uiteraard meer buiten aanwezig zijn, maar bij een slechte dag zit er helaas niks anders op dan binnen leuke activiteiten te bedenken. De activiteiten sluiten aan bij de leeftijd van de kinderen en zal wat uitdagend zijn.

Is uw kindje jonger als 6 maanden? Dan heeft het vaak nog een eigen ritme en slaapt hij/zij wanneer hij/zij moe is. Dat is soms langer of korter en daar wordt zeker aandacht aan besteed.

Hier onder ziet u een dag ritme van een kindje vanaf ongeveer 1,5 jaar.

Kind wordt gebracht

7.30 – 8.15 of 8.45 - 9.30 uur.

Er kan in 2 momenten gebracht worden ivm naar school brengen van mijn kinderen. Tot 9.30 mag er vrij gespeeld worden. De kinderen die mee naar school gaan, wandelen ook lekker mee.

Fruit eten, en drinken

9.30 – 10.00 uur.

Tijdens het fruit eten kan er een verhaaltje worden voorgelezen. Als we allemaal klaar zijn sluiten we af met een liedje. Hierna wordt er altijd verschoont of een plasronde gehouden.

Vrij spelen / activiteit

10.00 – 11.15 uur.

Tijdens dit moment wordt er gekeken naar de groepssamenstelling en leeftijd. Kinderen die graag knutselen mogen dat doen met of zonder opdracht /thema. Anders spelen we vrij of buiten.

Brood en melk

11.30 uur.

Tijd voor een boterham. Lekker met een bekertje melk. De kinderen worden gestimuleerd zelfstandig te eten met een vork.

Verschonen en slapen

12.15 of 12.30 uur.

We gaan een heerlijk dutje doen in een eigen bedje. De kinderen die wakker zijn krijgen een leuke activiteit aangeboden, mogen vrij spelen of een filmpje kijken.

Naar buiten / vrij spelen

14.15 uur.

Iedereen wordt uit bed gehaald en het is tijd om de mijn kinderen uit school te halen. Hierna eten we gezamenlijk een tussendoortje en gaan we altijd bij mooi weer even naar buiten. De kinderen mogen de middag daarna vrij indelen. Bij slecht weer kijken we naar de groepssamenstelling en kan er altijd nog een extra activiteit gepland worden.