Visie / Tarieven / Informatie

Gefeliciteerd!

U bent zwanger, pas bevallen of u heeft al 1 of meerdere kleintje(s) rondlopen.
U bent in ieder geval op zoek naar opvang voor uw (verwachte) kindje(s).

Indien u op zoek bent naar een gastouder in Zevenhuizen Koningskwartier of omgeving, die een huiselijke sfeer bied, creatief en zorgzaam is en graag met de kindjes naar buiten gaat, dan bent u absoluut op het goede adres bij Gastouderopvang Dagster.

 

Visie

‘Ieder mens is uniek’

Bij gastouderopvang Dagster staat het kind centraal. Er wordt ondersteuning geboden in de ontwikkeling. Het is heel belangrijk dat het kind ook echt kind kan zijn en zich op zijn/haar tempo kan ontwikkelen.
Tijdens het vrij spelen wordt de fantasie gestimuleerd. Dit is belangrijk voor kinderen. Vandaar dat er bij gastouderopvang Dagster veel vrij wordt gespeeld.
Geen verplichte knutselwerkjes, want niet iedereen vind dat even leuk.  Er wordt gekeken naar wat voor behoefte het kindje heeft en de interesses.
Het belangrijkste om te weten is dat ik een ritme heb met mijn gezin en dat uw kindje daar gewoon in mee zal draaien.  Het is een soort 2e thuis.  Lekker boodschapjes doen, oudste kindjes van school halen, wandelen met de hond, of gewoon lekker even een filmpje kijken als het heel slecht weer is.
Ik werk niet met een VVE programma, omdat ik vind dat kinderen al zo veel ‘moeten’ leren straks op school. Laat ze lekker, zeker tot 4 jaar, kind zijn en uiteraard wel spelenderwijs leren en zich ontwikkelen. Maar dan dus wel op hun manier en tempo.
In de opvang wordt wel de zelfstandigheid gestimuleerd, maar altijd in het tempo dat uw kindje aan kan.

 

De huiselijke sfeer draagt bij aan het veilig voelen van het kind en geeft vertrouwen. Het kind is het belangrijkste en er wordt ingespeeld op wat hij/zij nodig heeft. En dat is bij elk kind anders, want iedereen is uniek!

Ik werk met mijn eigen normen en waarden. Respect naar elkaar hoe iedereen is en luisteren naar elkaar.
Er zullen regels zijn en beleefd met elkaar gesproken worden. Zo vind ik het belangrijk dat kinderen beleefd zijn zoals  ‘Ja Nienke’, ‘Dankjewel’ en ‘Alsjeblieft” zeggen. Ook dingen vragen; ..’mag ik?’  i.p.v. zeggen; ‘Ik wil…’
Samen delen, samen spelen probeer ik ze te leren tijdens het spelen. En ‘Nee’ is bij mij ook echt ‘Nee’.
Ik ben van mening dat kinderen duidelijke regels nodig hebben. Van regels en duidelijkheid leren zij alleen maar meer en weten zij waar ze aan toe zijn.

 

Uurtarief

Het uurtarief bij Gastouderopvang Dagster is €6,00 per kind voor vaste dagen en vaste uren.  Voor flexibele uren en BSO reken ik een uurtarief van €6,25.
Dit tarief is incl. voeding (boterham, fruit, melk, sap, tussendoortje) en luiers+billendoekjes.
Excl flesvoeding.

Er wordt geen avondmaaltijd geserveerd aan de kinderen. Indien u wel wilt dat uw kindje een warme maaltijd op heeft aan het einde van de dag, dan dient u dit zelf mee te geven.
Naast dit uurtarief betalen de ouders bemiddelingskosten aan het bureau zoals vast gelegd in wet Kinderopvang.

 

Openingstijden

Maandag :          7.15 uur – 17.30 uur
Dinsdag :            7.15 uur – 17.30 uur
Woensdag :        Gesloten
Donderdag :       7.15 uur – 17.30  uur
Vrijdag :              Gesloten.

Afwijkende tijden kunnen altijd worden overlegt!

 

Diploma’s

Ik ben een gediplomeerde gastouder met een diploma SPW niveau 4 (behaald in 2009).
Daarnaast heb ik een diploma EHBO voor kinderen en diverse cursussen gevolgd met betrekking tot kinderen en opvoeding.

 

Aantal kinderen

Er wordt opvang geboden aan maximaal 3 kinderen per dag van 1 tot 12 jaar + mijn eigen kindje(s). Er zijn dus altijd maximaal 5 kindjes aanwezig in de opvang.  Hier is voor gekozen omdat de kinderen dan alle aandacht en ondersteuning kunnen krijgen die ze verdienen en nodig hebben.
Daarnaast is er dan dus elke dag ook een mogelijkheid om extra opvang aan te vragen en/of te ruilen.
Vanaf de zomer vakantie is er opvang mogelijk voor de aller kleinste vanaf 3 maanden.  Hier heb ik voor gekozen omdat momenteel ik voor mijn oudste zoontje elke dag naar school moet fietsen in Nesselande.  Daardoor vind ik niet dat ik de rust en stabiliteit kan bieden voor een klein hummeltje die hij/zij wel nodig heeft.  Vanaf volgend schooljaar gaat mijn oudste naar de nieuwe basisschool in Koningskwartier en dan kan ik wel weer met meer rust opvang bieden aan de aller kleinste.
Vanaf eind juli zijn de leeftijden in mijn opvang dus 3 maanden tot 12 jaar.

 

Slapen

Alle kleintjes die nog slapen, hebben een eigen bedje en ik probeer ze ook altijd apart te laten slapen. Dus ieder in een eigen kamertje. Dit is helaas niet altijd haalbaar, maar ik vind slapen heel belangrijk dus kijk altijd wat er mogelijk is.

 

Werken met thema’s

Als het lente is zullen we schaapjes knutselen, boekjes lezen over de bloemetjes.  Met de herfst zoeken we prachtige bladeren in het bos.  En in de winter kunnen we hopelijk sneeuwpoppen maken buiten, en anders knutselen we ze wel.  Ik probeer te werken met algemene themas, gebonden aan het seizoen of moment in het jaar. Bijv met een feestdag zal ik spelenderwijs of met een boekje iets proberen te vertellen zodat kinderen op die manier toch iets leren van de seizoenen of feestdagen.

 

Handige links

Omdat ik ben aangesloten bij een gastouderbureau en een LRKP nummer heb (Lijst Register Kinderdagverblijven en Peuterspeelzalen), heeft u als ouder recht op kinderopvangtoeslag.
Via de website van de belastingdienst kunt u makkelijk een berekening laten maken hoe veel u terug kunt krijgen van de belasting.
Bereken uw kinderopvangtoeslag hier!

 

Verschillende gastouder bureaus

U heeft altijd recht op kinderopvang toeslag. En omdat ik een erkende en geregistreerde gastouder ben, kunt u ook toeslag krijgen als u zich bij mij aanmeld.  Ik werk samen met gastouderopvang Boelie.  Hieronder staat een link met hun website en hun visie etc.
Gastouderbureau Boelie.    €27.50 p.m. per gezin.
– Gastouderbureau Kidsconnect     €45,- p.m. per gezin
– Gastouderbureau Viaviela

(142)

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Een gesprek is altijd vrijblijvend.
Vul het contactformulier in als u meer informatie wilt en ik neem z.s.m. contact met u op.

Heeft u tips? Deze zijn van harte welkom.