Visie / Tarieven / Informatie

Gefeliciteerd!

U bent zwanger, pas bevallen of u heeft al 1 of meerdere kleintje(s) rondlopen.
U bent in ieder geval op zoek naar opvang voor uw (verwachte) kindje(s).

Indien u op zoek bent naar een gastouder in Zevenhuizen Koningskwartier of omgeving, die een huiselijke sfeer bied, creatief en zorgzaam is en graag met de kindjes naar buiten gaat, dan bent u absoluut op het goede adres bij Gastouderopvang Dagster.

Wat u ook zoekt; vaste of flexibele opvang, er is veel mogelijk bij Gastouderopvang Dagster.

 

Visie

Bij gastouderopvang Dagster staat het kind centraal. Er wordt ondersteuning geboden in de motorische, sociale, persoonlijke en cognitieve ontwikkeling. Het is heel belangrijk dat het kind ook echt kind kan zijn en zich op zijn/haar tempo kan ontwikkelen.
Tijdens het vrij spelen wordt de fantasie gestimuleerd. Dit is belangrijk voor kinderen. Vandaar dat er bij gastouderopvang Dagster veel vrij wordt gespeeld.
In de opvang wordt de zelfstandigheid gestimuleerd, maar altijd in het tempo dat uw kindje aan kan.
De huiselijke sfeer draagt bij aan het veilig voelen van het kind en geeft vertrouwen. Het kind is het belangrijkste en er wordt ingespeeld op wat hij/zij nodig heeft. En dat is bij elk kind anders, want iedereen is uniek!

Ik werk met mijn eigen normen en waarden. Zo vind ik het belangrijk dat kinderen beleefd zijn zoals  ‘Ja Nienke’, ‘Dankjewel’ en ‘Alsjeblieft” zeggen. Ook dingen vragen; ..’mag ik?’  i.p.v. zeggen; ‘Ik wil…’
Samen delen, samen spelen probeer ik ze te leren tijdens het spelen. En ‘Nee’ is bij mij ook echt ‘Nee’.
Ik ben van mening dat kinderen duidelijke regels nodig hebben. Van regels en duidelijkheid leren zij alleen maar meer en weten zij waar ze aan toe zijn.

 

Uurtarief

Het uurtarief bij Gastouderopvang Dagster is €5,75 per kind voor vaste dagen en vaste uren.  Voor flexibele uren reken ik een uurtarief van €6,00.
Dit tarief is incl. voeding (boterham, fruit, melk, sap, tussendoortje) en luiers+billendoekjes.
Excl flesvoeding.

Er is 1 contract van standaard 8 uren. Hierbij dient u minimaal 8 uur opvang af te nemen.  Indien u minder opvang uren nodig heeft, betaald u sowieso de 8 uur per dag. Dit is niet te compenseren.

Er wordt geen avondmaaltijd geserveerd aan de kinderen. Mocht u dit wel wensen, dient u dit zelf mee te geven. De avond maaltijd wordt om 17.00 uur aan de kindjes gegeven.
Naast dit uurtarief betalen de ouders bemiddelingskosten aan het bureau zoals vast gelegd in wet Kinderopvang.

 

Openingstijden

Gastouderopvang Dagster is op de volgende tijden open vanaf 2019

Maandag :          In overleg
Dinsdag :             7.00 uur – 17.30 uur
Woensdag :        Gesloten
Donderdag :       7.00 uur – 17.30  uur
Vrijdag :              In overleg

Afwijkende tijden kunnen altijd worden overlegt!

 

Diploma’s

Ik ben een gediplomeerde gastouder met een diploma SPW niveau 4 (behaald in 2009).
Daarnaast heb ik een diploma EHBO voor kinderen en diverse cursussen gevolgd met betrekking tot kinderen en opvoeding.

 

Aantal kinderen

Er wordt opvang geboden aan maximaal 3 kinderen per dag van 1 tot 12 jaar + mijn eigen kindje(s). Er zijn dus altijd maximaal 5 kindjes aanwezig in de opvang.  Hier is voor gekozen omdat de kinderen dan alle aandacht en ondersteuning kunnen krijgen die ze verdienen en nodig hebben.
Daarnaast is er dan dus elke dag ook een mogelijkheid om extra opvang aan te vragen en/of te ruilen.
Vanaf maart 2018 en dus ook in 2019 gaat mijn zoontje naar school dus is er BSO mogelijk van de school Het Spectrum in Nesselande. Wellicht veranderd dat nog in de toekomst als er een basisschool komt in de nieuwbouwwijk Koningskwartier in Zevenhuizen waar wij in 2018 heen zullen verhuizen.

 

Slapen

Alle kleintjes die nog slapen, hebben een eigen bedje en ik probeer ze ook altijd apart te laten slapen. Dus ieder in een eigen kamertje. Dit is helaas niet altijd haalbaar, maar ik vind slapen heel belangrijk dus kijk altijd wat er mogelijk is.

 

Werken met thema’s

Als het lente is, zullen we schaapjes knutselen, boekjes lezen over de bloemetjes die gaan bloeien en de vogels die een ei leggen.
Tijdens Pasen verven we eieren, die we vervolgens ook gaan verstoppen natuurlijk.
In de herfst maken we een prachtige herfsttafel. En tijdens de winter knutselen we sneeuwpoppen.
Zo leren de kinderen spelenderwijs allerlei thema’s en wat daarbij hoort.
En er zijn natuurlijk nog veel meer thema’s waar we mee werken.

 

Een schriftje

Tijdens de dagen dat uw kind in de opvang komt, zijn er genoeg leuke dingen om over te vertellen aan het einde van elke dag. Maar het allerleukste is natuurlijk dat u, uw partner en het kindje zelf, het later nog een keer kan terug lezen. In het schriftje schrijf ik wat we allemaal hebben meegemaakt, wat uw kindje heeft geleerd, wat hij moeilijk vond en waar we eventueel naar toe zijn geweest. Dit vind ik heel waardevol voor later. Ik schrijf het schriftje elke opvang dag tot 2 jaar.  Daarna bij bijzondere gebeurtenissen.

 

 

Handige links

Omdat ik ben aangesloten bij een gastouderbureau en een LRKP nummer heb (Lijst Register Kinderdagverblijven en Peuterspeelzalen), heeft u als ouder recht op kinderopvangtoeslag.
Via de website van de belastingdienst kunt u makkelijk een berekening laten maken hoe veel u terug kunt krijgen van de belasting.
Bereken uw kinderopvangtoeslag hier!

 

Verschillende gastouder bureaus

Indien u in aanmerking komt voor kinderopvang toeslag, is het interessant om te weten dat ik bij meerdere gastouderbureaus ben aangesloten. Zo kunt u kijken welk bureau er het beste bij u past en, ook best belangrijk, welke het meest interessant is qua (bemiddelings-)kosten.
Gastouderbureau Boelie. Tip!   27.50 p.m. per gezin.

Vanaf 2018 krijgen ouders weer meer opvang toeslag!!

(142)

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend.
Vul het contactformulier in als u meer informatie wilt en ik neem z.s.m. contact met u op.

Heeft u tips? Deze zijn van harte welkom.