Hallo (toekomstige) ouders,

Graag wil ik me aan u voorstellen.

Mijn naam is Nienke Kouwenhoven- van Dam en ik ben 29 jaar.
Wij zijn pas verhuisd naar zevenhuizen – Koningskwartier en ik herstart mijn gastouderopvang in ons nieuwe huis.
Wij, mijn man, ik, onze 2 zoontjes Reaven (2014) en Caelan (2018), en onze hond vormen samen een gezin.

Ik ben zelf een rustig persoon, zorgzaam en lief. Ik ga graag naar buiten en zeker als het zonnetje schijnt!
Ik hou natuurlijk enorm van kinderen, zij maken mijn leven rijk!  Ook hou ik van knutselen, muziek luisteren, filmpje kijken en op pad gaan met mijn gezin.

In 2009 heb ik mijn SPW4 diploma gehaald en ben ik begonnen met werken in de kinderopvang op een kinderdagverblijf. Ik heb op een babygroep, peutergroep en BSO gewerkt.
Dit is mijn droom, ik voel mij zeer op mijn plek. Van alles ondernemen met de kinderen, spelenderwijs leren, knuffelen met de kleine baby’s, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Dat vind ik zo leuk, kinderen leren namelijk enorm snel en veel.

Na een aantal jaar op het kinderdagverblijf gewerkt te hebben, heb ik besloten zelf een opvang te starten, maar dan in een kleinschalige vorm van kinderopvang.
Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik vind dat de kinderen in een KDV niet de aandacht kunnen krijgen
die ze verdienen, de groepen zijn zo groot. Daarnaast ben ik van mening dat kinderen in een kleinere groep en huiselijke omgeving beter ontwikkelen en zich veiliger voelen.
De vorm van kinderopvang bij een gastouder vind ik dan ook veel beter voor een kind die in ontwikkeling is, veel leert en ontdekt. Aandacht is enorm belangrijk en met het aantal kindjes bij een gastouderopvang is dit zeker haalbaar dit aan elk kind te kunnen geven.

Ik bied opvang in huiselijke sfeer. U zult bij mij geen grote speeltoestellen vinden, geen speciale kinderdagverblijf meubels, maar een echt huis waar een kind zich vertrouwd en veilig voelt.
Maar natuurlijk met genoeg uitdagend speelgoed. Kinderen zijn met kleine spulletjes al zeer tevreden toch? Voor het kind mag het als een 2e thuis gezien worden.
En nog leuker…omdat mijn jongste zoontje altijd aanwezig is, heeft uw kind altijd een speelmaatje. Buiten schooltijden is mijn oudste zoon uiteraard ook aanwezig.
De opvang die ik bied zal mee gaan met het ritme van mijn gezin. Ik kijk naar elk kind en wat zijn/haar behoefte is.  Vrij spelen, ontdekken en de fantasie stimuleren is wat we veel doen.
Geen “verplichte” knutselwerkjes, maar uiteraard wel uitdaging voor het kind.
Ik hoop dat u een indruk heeft van wie ik ben en hoe ik werk. Uiteraard is een kennismaking heel belangrijk om te kijken of het klikt en goed voelt.

Ik hoop u en uw kind(eren) snel te ontmoeten.

Groetjes Nienke Kouwenhoven- van Dam